Huurschuld, wat nu?

aanmaningOp het moment dat u uw huurcontract tekende, ging u akkoord met het maandelijks betalen van uw huur en de bijbehorende servicekosten. De makkelijkste manier is om uw huur via een maandelijkse incasso te laten innen door de Alliantie. Dit kunt u doen door het afgeven van een machtiging aan de Alliantie. Voordeel hiervan is dat eventuele huurverhoging automatisch wordt doorgevoerd en u dus geen achterstand kan krijgen. Een andere manier is uw bank opdracht geven om maandelijks het verschuldigde bedrag aan de Alliantie over te maken. Nadeel hiervan is dat u dan zelf moet regelen dat een eventuele huurverhoging wordt doorgevoerd.

Een andere manier is om te betalen per acceptgiro. U ontvangt dan iedere maand een acceptgiro en moet zelf zorg dragen voor tijdige betaling.

Wat de omstandigheden ook zijn, iedereen kan in de situatie komen dat de huur niet kan worden betaald. Dat kan iets tijdelijks zijn, maar het kan ook zijn dat uw situatie ingrijpend is veranderd. Waarschuw in dat geval direct de Alliantie. Laat hen weten wat de reden is dat u uw huur niet hebt betaald of kunt betalen. Zij zullen uw probleem op een heel discrete manier behandelen.

Voorkom dat u huurschuld krijgt en dat deze zo hoog oploopt dat er een deurwaarder aan te pas komt. De hoogte van uw schuld wordt door die kosten alleen maar hoger. Laat het zover niet komen. Als u tijdig contact opneemt met de Alliantie  dan krijgt u hulp bij uw problemen. Dat kan zijn door een betalingsregeling voor de opgelopen huurschuld, maar het kan ook zijn dat zij u in contact brengen met professionele hulpverlening.

Wilt u uw problemen zonder tussenkomst van de Alliantie  oplossen? Dat kan. De adressen van schulphulpverleners in Amsterdam (en andere informatie voor als u krap bij kas zit) kunt u vinden op internet of bij uw Stadsdeelkantoor.